На 27 август битолската градоначалничка, Наташа Петровска, на својот ФБ профил се пофали и со поставување решетка на Лавчански пат. Што има тука за фалење не е баш јасно, но наше е да го одбележиме овој колосален успех.

Нејзината фалба не остана без реакција и на фејсбукџии. Па, така, ако се следат позитивите реакции, дури на 189 граѓани им се допаѓа овој „вонсериски“ потег на Петровска, двајца дури и подариле срценца. Дваесет и тројца се изнасмеала на ова, а петорица сметаат дека е за плачење. Не е јасно само кој треба да биде исплакан, самата градоначалничка или тие кои сметаат дека ова е вредно за одбележување.

Патем, еве уште една реакција на потегот на Петровска: