Влеговме во НАТО, можеме и во ЕУ, објави денеска портпаролот на СДСМ, Костадин Костадинов.

– Ние носиме сојузници, ВМРО-ДПМНЕ носи непријатели, објави Костадинов на Фејсбук.

Пропагандата на Костадинов и неговата партија се пуштени на најсилно, но на неговите прес-конференции ни досега не беше намалена. Тој цел мандат на прес-конференциите потенцира дека во Македонија се е розово, само ние граѓаните тоа не можеме да го видиме и почувствуваме.

И единствен проблем за Костадинов и СДСМ беше опозицијата, па Костадинов многу прес-конференции одржа токму пред седиштето на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

(Д.Г.)