Кучињата имаат начин на изразување чувства, што во животот на луѓето носи многу смеа.

Таков е случајот и со кучето Сојером и неговиот сопственик. Кога неговиот сопственик, тинејџер, ја скршил ногата, тој морал да оди со патерици.

Сојером решил да оди зад него, куцајќи со едната нога. Почнал да го имитира својот сопственик.

Кучињата се многу паметни и брзо забележуваат промени. Е мора да се насмеете кога ќе го видите ова куче и неговото лудило. Тоа сигурно им носи многу смеа и радост на ова семејство.