Јасна Мандиќ од Меѓународниот сојуз на Боки 13, доби куќен притвор. Таа е осомничена за измама и перење пари, но како помагач, без директно дејствие во делата. Судот, по тричасовен распит, не го прифатил барањето на обвинителката Русковска за затворски притвор и се одлучил за поблагата мерка.

Според изјавата на Рускоска, распитот на стантите осомниени ќе биде во утрепниот ден.

За Фросина Ременски, Русковска побарала мерки на претпоазливост: одземање на патна исправа и редовно јавување во полициска станица.