Марјан Митриновски од Пехчево, пред неколку часа ги снимил и ги објави овие фотографии од близината на градот.

Ова се случува во Пехчево, односно во околината на градот.

Во нарендите часови продолжи да објавува фотографии и видео од опасност, а пред еден час испрати сериозен апел за помош: ПОМАГАЈТЕ!, напиша Марјан, инаку планинар.

Пред еден час напиша објавувајќи и видео: Ужас невиден! Пожарот се движи кон Света Петка и селата Умлена и Робово!