Немам повеќе трпение за некои работи, не затоа што станав арогантена, едноставно затоа што дојдов до една точка во мојот живот кога не сакам да губам време на она што ме прави тажна или ранлива. Немам повеќе трпение за цинизам, прекумерна критика и барања од кој било вид. Не посветувам повеќе од една минута на секој кој лежи или сака да манипулира.

Решив да не ми се допаѓаат оние на кои јас не им се допаѓам и дека не им се насмевнувам на оние кои не ми се насмевнуваат мене. Немам повеќе трпение за оние кои не ги сакаат животните. Во пријателство ми пречи недостаток на лојалност и предавство, и немам повеќе трпение за тоа.

И особено … немам повеќе трпение со оние кои не го заслужуваат моето трпение.

 

-Мерил Стрип