Најпрвин да го честитаме роденденот на формирањето на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ овде во Битола, да посакаме една успешна и победничка година, истакна денеска од градот на конзулите, Христијан Мицкоски.

-Да се ослободиме од неспособноста, од криминалот и од корупцијата овдека во Битола и да биде Битола за сите луѓе, а не само за неколкумина поединци, криминалци и луѓе коишто во изминативе четири години безмилосно ја пљачкаат Битола, изобилуваат со безидејност неспособност и луѓе коишто навистина ја вратија Битола во средниот век, а Битола тоа не го заслужува. Последниот пат кога бев овде во Битола кажав дека за мене Битола преставува посебен предизвик и тоа можам да го повторам и денеска на роденденот, дека за мене Битола преставува посебен предизвик, вели Мицкоски.

Тој додава дека очекувам после локалните избори во октомври Битола да го добие повторно оној сјај којшто го заслужува, а тоа е единствениот би рекол конзулски град во нашата Македонија.

Мицкоски истакна и дека очекува победа ан локланите избори, а потоа ново парламентарно мнозинствоори.