Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски преку статус на Фејсбук вели дека денеска бил на средба со претставниците на енергетскиот сектор.

По средбата тој објави статус на Фејсбук:

Квалитетни предлози и проекти за развивање на електро- енергетскиот систем произлегоа од денешната средба со преставниците на енергетскиот сектор.

Столбот на македонскиот на електро енергетскиот систем на Македонија е токму РЕК Битола, кои власта го гледа низ призмата за лично богатење преку криминалните тендери.

Потребна е целосна рехабилитација на РЕК Битола за стабилен електро- енергетски систем во Македонија.
Негрижата на власта кон електро-енергетските капацитети во минатото доведоа до недостсток на електрична енергија, а со тоа и повисоки сметки за граѓаните.

Како идна власт ќе работиме за целосна ревитализација на енергетскиот систем.

Важно е да инвестираме во енергетскиот систем.

Важно е да бидеме енергетско независна држава