-Да се познавам со господинот Александар Верушевски. Тој е грижлив родител и посветен сопруг, а она што можеби е значајно да го знаете е голем патриот – одговори Мицкоски на поставеното новинарско прашање.

Заев пред неколку дена откри дека објавената снимка која неодамна беше пуштена во јавност, ја снимил Верушевски, на ручек во Струмица.