Разрешен е директорот на Универзитетската клиника за токсикологија во Скопје, Данил Петровски. Информацијата за МИА ја потврди самиот Петровски.

Тој рече дека не е изненаден, бидејќи министерот за здравство Илир Демири веќе го најави неговото разрешување.

За разрешувањето од функцијата, Петровски дознал денеска од вработени на Клиниката за токсикологија.

Петровски беше директор на Клиниката за токсикологија од 15 декември до денеска.