Мерката за носење лична заштита на лицето, изминатото деноноќие на територијата на целата држава, не ја почитувале 357 граѓани, соопшти МВР.

Од полицијата апелираат граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.