Во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Македонија, полицијата регистрирала 361 прекршок за неносење лична заштита на лице.

Од Министерството за внатрешни работи апелираат граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид – 19.