На италијанскит остров Лампедуза денеска пристигнаа 13 мигранти, меѓу кои две жени и три деца.

Тие излегле незабележително, но карабинерите ги пресретнале додека се движеле кон населениот центар.

Мигрантите се префрлени во камп, од каде со брод ќе бидат превезени во Порто Емпедокле.