Норвешкиот авионски превозник „Ер Шатл“ ќе бара од „Боинг” да плати за приземјување на авионите 737 Макс.

Најавата доаѓа само два дена откако се урна авион на „Етиопијан ерлајнс” од типот Боинг 737 MAX 8. Таа авионска несреќа предизвика речиси итни забрани за сообраќај на тој модел од авиокомпаниите низ светот.