На магистралниот пат А-3, Битола-Ресен, на планинскиот превој „Ѓавато“, поради обилни врнежи на снег и задржување на истиот на коловозот, вечерва воведена е забрана за движење на товарни моторни возила.

Како што соопшти Авто мото сојузот на Македонија, забраната почнува од 18:35 часот.