Повеќе од 10.000 луѓе ја потпишале петицијата со која се бара американскиот секретар за образование Бетси ДеВос да биде замената со НБА ѕвездата ЛеБрон Џејмс.

Петицијата е иницирана од Ребека Џи. од проектот на Заедницата за грижа, и таа е ставена на потпишување пред една недела кога Џејмс ги отвори просториите на основното училиште во Охајо наречени „Ветувам училиште“, неменето за ризични деца кои доаѓаат од сиромашни средини.

-ЛеБрон Џејмс е инспирација за децата во целата дрѓава. Тој покажа дека се грижи за младите во Америка и ја разбира ваѓноста на моќта на образованието во помагањето на децата да ги оставрат нивните вистински потенцијали“, стои во петицијата.