Српската актерка Риалда Кадриќ, позната по улогата на Марија во „Жикина династија“ починала ненадејно синоќа во 57 година од животот во Атина каде што живеела во последните години.

Веста за смртта на Кадриќ ја објави нејзиниот пријател Душан на Фејсбук, кој оваа инфорамција за потврдил за српски „Курир“.