На 65-годишна возраст, почина Алајдин Демири, поранешен градоначалник на Тетово, и дипломат, политички аналитичар и универзитетски професор.

-Беше одличен познавач на политичката состојба во земјата и учевствуваше на неколку дебатни емисии низ македонските телевизии.

Семејството соопштило дека погребот на Демири ќе се одржи денеска во Тетово.