Според проекциите на Политико, партијата на Орбан убедливо победила на европските избори во Унгарија освојувајќи над 50 отсто од гласовите.

Проекциите исто така велат дека ФИДЕС ќе има 14 од 21 резервирани седишта во Европскиот парламент.