Полската биотехнолошка компанија „Мабион“ потпиша прелиминарен договор за производство на вакцината на Новавакс против Ковид-19 со финансиска поддршка од државниот фонд, како дел од владините напори за забрзување на вакцинацијата на населението.

„Мабион“ денеска објави дека потпишал рамковен договор со американскиот Новавакс за трансфер на технологија за вакцината против коронавирусот.