Вицепремиерот Артан Груби и денеска на македонската јавност и соопштува важна вест: На 13 август на плоштадот Скендербег за Охридскиот рамковен договор ќе пее и Фифи.

Претходниве денови првиот вицепремиер на премиерот Димитар Ковачевски објави дека ќе пее и Кида, Нора, Љуми Б и други.

Во продолжение неговата денешна објава на официјалниот профил на Фејсбук со автоматски преведувач од албански на македонски јазик:

МИР ФЕСТИВАЛ

Првото издание годинава носи ФИФИ, заедно со Нора Истреф, Луми Б, Кида и Ермал Фејзулах.

📆 Сабота, 13 август 2022

📍 Плоштад Скендербе Скопје

⏰ 21:00

21 годишнина од Охридскиот мировен договор