Натпреварите од групата во која се најде македонската репрезентација на Европското првенство во ракомет ќе се играат во арената “Виенер Штадхале“, која има капацитет од 12.000 места и која нуди влезници по прифатливи цени и за нашите навивачи.

Организаторот веднаш ги објави цените на влезниците. Еднодневен билет чини од 29 евра за две средби (дневна), додека во втората рунда цените ќе бидат 39 евра. Тоа значи дека сите шест натпревари во групата од кои три на македонската репрезентација може да се гледаат за вкупна цена од 87 евра.

Со оглед на близината на Виена, но и фактот што во австриската престолнина и околината има многу Македонци, гарантира дека можеме да се надеваме на масовна поддршка за нашата репрезентација.

Извор: sportclub.mk