Во изминатите години покажавме како се работи одговорно и посветено во интерес на младите, се наведува во честитката од СДСМ.

– Како одговорна партија, продолжуваме да работиме заедно со младите, да градиме младински политики кои обезбедуваат подобар младински стандард, европски вредности и сигурна иднина. Продолжуваме да го слушаме вашиот глас и заеднички да работиме на градење подобро општество за сите. #InternationalYouthDay #YouthDay #ДенНаМлади #МладиМК, стои во честитката од СДСМ.

Таа се однесува за младите во Македонија, иако името на земјата не е споменато.