Владата на Венецуела не побарала воена помош од Русија за решавање на кризата во земјата, изјави денеска директорот на латино-американскиот оддел во руското Министерство за надворешни работи Алекандер Шчетинин.

На новинарски коментар дека сирискиот претседател Башар ал Асад се обратил кон Русија за воена помош, Шчетинин нагласи дека споредбата е погрешна.

– Ако ја анализирате разликата меѓу Сирија и Венецуела, ќе видите дека е голема, изјави тој.