Говор на Шерона БИШОП, американска мајка, на конференцијата во Романија на 29 април 2024 година под наслов „Како да ја направиме Европа повторно голема“

„Подобро е да умрете во битка во полна слава отколку повторно да бидете робови на нашата античка земја“.

Америка е под напад. Нема сомнеж дека во моментов активно сме под радикална тиранија под овој режим. Законите што се менуваат се со цел да ги индоктринираат нашите деца во транс идеологија. Тие започнаа со сеопфатен час за сексуално образование и мислам дека слушнав многу гласини за овие работи што се случуваат овде во Романија. Таа еволуираше од грижа за ментално здравје во буквално осакатување на децата, без знаење или согласност на родителите. Овие работи се случуваат во Америка во моментов.

Од 7 јануари 2020 година, „Корпорацијата“ на САД отворено му објави војна на американскиот народ. Сите знаат за 6-ти јануари кога милион или повеќе патриоти се собраа да го поддржат нашиот вистински претседател Доналд Трамп.

Овој настан беше испровоциран и наместен од агенти на ФБИ и ЦИА и создаде хаос, но многу луѓе не знаат што се случи на 7-ми јануари. Само следниот ден, стотици илјади профили на социјалните мрежи беа веднаш затворени. Гласот на конзервативните републиканци беше замолкнат низ Соединетите Држави затоа што не смееше да се осмелиш да кажеш нешто за режимот на Бајден и нивната нелегитимна победа на изборите во 2020 година. Преку повеќе тужби, сега откривме колку нашата влада била активно агресивна против нас, против обичните луѓе и оние кои имале било каков глас во нашата земја. На луѓето им е тешко да поверуваат дека ова е реално, но тоа е. Тоа се случува. Вистина е, и секој ден кога ги гледате нападите против Доналд Трамп, прв пат еден претседател е нападнат на овој начин користејќи го секој аспект што го имаат од правосудниот систем за да го бутнат. Но, проблемот е, како што добро знаете, тие не го напаѓаат само него.

Тие доаѓаат по обичниот човек кој се осмелува да се спротивстави на владата и да верува дека има место на масата. Нашите основачи создадоа Устав, но додадоа нешто што се нарекува Повелба за правата. Тоа се суштински права. Тие се од Бога дадени. Тие немаат мандат. Тие се од Бога дадени. Тие се суштински. Знаеме дека имаме право да зборуваме и да кажеме што сакаме, да се поклонуваме како што сакаме и да ги изразиме своите незадоволства до нашата влада. Можам веднаш да ви кажам дека дури и првиот амандман на Повелбата за правата, а всушност сите 10 амандмани се целосно корумпирани во последните три и пол години.

На 16 ноември 2021 година, правев појадок за моите момчиња кои во тоа време ги школував од дома. Ги извлековме нашите деца од овие неуспешни државни училишни системи кога слушнавме тропање на нашата врата.

Бев редовен секојдневен родител кој активно се занимава со политика. Ги собиравме нашите училишни одбори. Ги правевме сите работи што треба да ги направат граѓаните за да ги обезбедат своите локални заедници. Тоа е само дел од нашите животи, нели? Не е посебно. Тоа не е политика. Тоа е она што треба да го правите како граѓанин на вашата земја и ние како американски граѓани. Почнав да слушам, тропање – силно тропање на мојата влезна врата. Стана погласно, моите момчиња се исплашија и слушнав како почнаа да викаат „отвори“. „Тоа е ФБИ и ние имаме налог“. Мојот сопруг дојде. Брзо и тивко ги однесовме моите деца во нивните соби, а јас само се сеќавам дека стоев таму само целосно шокирана. Затоа што овие работи се случуваат во други земји, земји кои немаат закон за права, земји кои немаат шериф, земји кои немаат доктрина дела си невин додека не се докаже вината, но се се менува во Америка.

Тие ми ја разбија вратата иако беше отклучена. Ме зедоа, ме врзаа со лисици на рацете пред нашиот дом, а потоа направија парада со мене пред сите. Видете, не направивме никакво злосторство. Тоа беше пред три години. Оттогаш ништо не е направено.

Владата во Америка активно користи терор и злоупотреба на законот за да замолчи што е можно повеќе луѓе.

Па, како ова ја прави Европа повторно голема? Сакам да знаете што направивме. Не се повлековме. Ја искористивме секоја прилика да изјавиме што се случи со нашето семејство, како владата ја искористи својата незаконска власт против нас за да не замолчи и да не спречи да правиме две работи, одржување легални и легитимни избори и заштита на нашите деца.

Никогаш не можеме да молчиме. Научив многу гледајќи го вашиот иден (романски) претседател Џорџ Симеон и читајќи дека бил уапсен 12 пати за залагање за слобода. Не можеме да дозволиме стравот за нашата репутација да ги задржуваме нештата што мислиме дека ги поседуваме, нашето образование, нашите титули, нашиот статус, нашата позиција во општеството да не спречи да го правиме она што треба: „Подобро да умреме во битка, во целосна слава, отколку уште еднаш да бидеме робови на нашата античка земја“. Тоа би го нарекле да живееме на колена во Америка, а едноставно нема да го направиме тоа. Ние нема да го направиме тоа. Мора да имате храброст кога сите други околу вас ви кажуваат дека она што го правите е глупаво. Дека никогаш нема да успее.

Мора да издржите. Во текот на овие неколку години додека работев со големиот Мајк Линдел и ги гледав луѓето како претседателот Трамп, Питер Наваро, Роџер Стоун и сите овие неверојатни луѓе кои ни покажаа како изгледа да се застане пред лицето на тиранијата, и уште поимпресивни беа обичните мајки и татковци кои нема да ги предадат своите деца на Луциферијците. Како што го слушнав тој збор кажан овде денес. Верувам дека ова не е само комунистичка агенда, туку сатанистичка агенда. Ако нашите деца не се воспитани да го препознаваат Бога, ако не веруваат во она што е нормално, природно и неутрално, тогаш нема со што да се пофалиме, ниту со нашиот углед, ниту со нашите дипломи, ниту со титулата, ниту со нашето богатство. Затоа што нашите деца и сто години победа значат дека тие ги имаат нашите вредности, го имаат нашиот Бог, што значи дека ќе создаваат деца и произведуваат повеќе. Тие треба да бидат подобри од нас, но ова изгледа како прва генерација кај која тоа нема да биде можно. Тие навистина ќе бидат помалку од…, ако јас и ти не одлучиме да ја преземеме мантијата и да се засилиме за нив.

Нашата слобода на збор е одземена во Америка. Многумина живеат под страв. Живеат под стрес и присила дека владата ќе им биде пред врата. Ако сте наводно антивладини или ветеран, сега сте додадени на домашната терористичка листа во Америка. За цело време нашите граници се оставени отворени за да се донесат преку 21 милион илегални вонземјани за кои немаме поим кои се, од каде доаѓаат или кои се нивните мотиви во нашата земја. Нашите избори се под напад во Америка. За да ја направиме Европа повторно голема, да направиме која било земја повторно, мора да го обезбедиме семејството. Ние мора да се залагаме за Бога. И мора да знаеме дека имаме вистински избори или ќе станеме банана република. Ако не знаете дека имате вистински избори, ако не можете да го измерите синџирот на чување на гласачките ливчиња што доаѓаат, ако не познавате правни луѓе, законските луѓе всушност гласаат на вашите избори, тогаш не можете да потврдите дека вашата земја ќе продолжи да постои.

Не на начинот на кој се надевате. Тоа останува на нас. Сите сега бараат Трамп повторно да се врати во канцеларијата. Но, еве ја реалноста, Трамп не е на функција во моментов и нема гаранција дека ќе се врати затоа што не местиме избори од наша страна. Џон Вејн е мртов, а коњаницата не доаѓа.

Ти си коњаницата. Ти си тој што си го чекал. Вие сте тој кој има моќ да го промени она што следува. Ако не постапите со вашиот авторитет даден од Бога и да застанете, без разлика што некој друг ќе каже, тоа можеби нема да се случи. Тоа е она што треба да го правите. Тоа е она што ќе се случи, во моментот кога ќе се предадеш и ќе ја предадеш својата волја на силата на живиот Бог. Да се ​​потчини на неговата волја во твојот живот. На улогата што ќе ја играте, не само за да ја обезбедите Европа, туку и да го обезбедите овој свет од овој заеднички заговор кој се обидува да му ги одземе природните права на секој еден од нас.

Во моментот кога ќе го направите тоа, вистинската слобода ќе започне.