Шкендија загуби со 2:0 на гостувањето во Рига. Според извештаите од мечот, Шкендија прикажала мизерно издание, иако имала неколку шанси. Сепак, да загубиш во Рига со 2:0 е премногу.

Мизерно изднаие приреди и Шкупи кој во Скопје загуби дури со 3:0 од португалската Санта Клара. Иако малку кој очекуваше дека Шкупи може сериозно да се спротивстави на Португалците, се чини, овој пораз е превисок, но и реална слика за силата на македонските екипи.