Полицијата во Шпанија спречила терористички напад и уапсила 23-годишен шпански државјанин, член на Исламска држава.

Според шпанските медиуми, полицијата во неговиот стан во близина на Мадрид пронашла хемикалии и упатства за правење експлозиви.

Кај осомничениот биле пронајдени и список со цели на напади и панцир.