Крушевчанецот Ставре Јада по втор пат ќе настапи на едни Зимски олимписки игри. Олимпијадата ќе се одржи во Пекинг од 4 до 20 февруари.

Македонецот ќе настапува на спринт од 1,4 километри и во маратонот од 50 км.

– По втор пат учествувам на едни Олимписки игри во мојот спорт нордиско скијање. Претходно бев учесник на Игрите во Јужна Кореа во 2018 година. Од 4 до 20 февруари повторно ќе ги претставувам боите на Македонија, изјави Ставре Јада.

Градоначалникот на Крушево, Томе Христоски му посака успешен настап на Јада во Пекинг.