Како што ветивме на почетокот на годината, ова е година на инфраструктурни инвестиции, вели министерот за транспорт и врски Горан Сугарески.

– Ресорот транспорт имаме одлична динамика во изградба и санација на целокупната инфраструктура со која менаџираме. Капиталните инвестиции во министерството за транспорт и врски надминаа над 70 проценти што е висок процент за што особено сум задоволен како работиме, вели Сугарески на Фејсбук.

А народот, пак, во вакви пригоди вели „Фалиме усто оти ќе те раскинам“.