Рускиот претседател Владимир Путин и подари букет цвеќе на австрискиот надворешен министер Карин Кнајсел на чија свадба денеска беше гостин пред да замине во Берлин на средба со Ангела Меркел. За возврат, таа го бакна три пати во образите.

Во Грац, поради овој настан беа засилени мерките за безбеност. Според локалните медиуми, Путин бил дочекан со радосни извици.

Свадбата се одржува во рестонарот Gasthaus Tscheppe an der Weinstraße. Главниот готвач подговил специјално мени за гостите.