Во 2019 година, Светската здравствена организација истакна дека зависноста од видео игрите и официјално се смета за ментално нарушување, пренесе USA today.

Сега, во време на пандемијата од корона вирсуот, кога важи препораката да се остане дома за да се спречи ширењето на вирусот, истата СЗО вели дека играњето видео игри е здрав начин да се помине времето со останатите во домот.

И така…