Ознака: амандмани

МИЛОШОСКИ: 950 амандмани за предлогот за Академија за судии и јавни обвинители

ЏАФЕРИ: Крштевката за Северна на 15 јануари

СОБРАНИЕ: Изгласан и амандманот со кој Северна ќе ги гарантира суверенитетот и независноста на соседните држави

Ѓорчев: Не можете да си нарачате опозиција, затоа што опозиција ви е македонскиот народ

ЗАЕВ ВО СОБРАНИЕ: Јас сум Македонец, но убаво е да најдеме начин низ дебата тоа да го потврдиме

СОБРАНИСКА КОМИСИЈА: Денеска четвртиот амандман од Уставот за Северна Македонија

КОМПЛЕТ НАЦРТ-АМАНДМАНИТЕ: Еве што се е предложено од Владата за Северна

ЗАЕВ ЗА АМАНДМАНИТЕ ОД ВЛАДАТА: Северна и Рамковниот во Уставот, се коригира АСНОМ

ВМРО-ДПМНЕ: Димитров потврдува дека на македонскиот народ не му се гарантира идентитет