Ознака: бдп

ПРОГНОЗА НА ОН: Раст на БДП во Македонија од 3 отсто, а 3,5 во Црна Гора, 4 во Србија и Албанија

НБРМ: Растот на БДП од 3,2 паѓа на 2,3 отсто

СТАТИСТИКА: Раст на БДП од 3,1 отсто во вториот квартал

Македонија со раст на БДП од 0,1 осто, а Албанија со рекордни 4,4 проценти

Свет 09:49

Парламентарна препорака – Велика Британија треба да ги зголеми трошоците за одбраната

Песимистичко сценарио – ЕУ ќе ја стигнеме за 2 века

Карта на срамот: Реалниот БДП на Хрватска за 27 години пораснал за само 6,8 отсто

ВМРО-ДПМНЕ: Заев, Анѓушев и Тевдовски направија економско цунами, само си ги полнат своите џебови

Мицкоски: Капацитетот за лажење на Евро Заев е голем, a растот на БДП од 0,1 отсто може да е и помал

КОЛАПС НА МУРТИНО ПОЛИТИКАТА: 0,1 отсто раст на БДП во првите три месеци од 2018