Ознака: бислимовски

БИСЛИМОВСКИ: Ценовно цунами ќе го погоди Скопје ако не работи Те-То, затоа не носиме одлука за парното додека не се поправи мостот

СОБРАНИЕ: Бислимовски доби нов мандат на чело на РКЕ, за нови членови се избрани Фатон Амбари, Мерита Дема и Александар Чаботарев

БИСЛИМОВСКИ ОД СОЛУН: Енергетската криза ја минавме со капацитети од Тито, политичарите сфатија дека треба да инвестираат

БИСЛИМОВСКИ ОД АТИНА: Струјата не е веќе најскапа преку ден, има драстични промени на берзанските цени и тн. крива на гуската

БИСЛИМОВСКИ ОД АТИНА: Најтешката зима во Европа ни покажа дека нема компромис со инвестициите во енергетската независност

БИСЛИМОВСКИ: Не, граѓаните во Македонија никогаш не плаќале струја и не плаќаат за тие што крадат електрична енергија во нашата земја

БИСЛИМОВСКИ: Поарчивме 30 милиони евра за непланиран увоз на струја поради недозволени миграции од слободен на регулиран пазар

БИСЛИМОВСКИ: Граѓаните да покажат трпение ако има проблеми со парното, во Србија и во Италија е одложен почетокот на грејната сезона

БИСЛИМОВСКИ: Да видиме каде сме, што сме, да проанализираме, па потоа ќе видиме дали ќе има поскапување или поевтинување на струјата

БИСЛИМОВСКИ: Струјата нема да поскапи до Нова година, цената од 2019-та не ја одредува РКЕ туку ЕСМ сами, со одлука на Владата