Ознака: ЕУ

КОВАЧЕВСКИ ОД САД: Имаме историска и неповторлива шанса за влез во ЕУ, неопходно е да донесеме уште една државничка одлука

ЕКСПЕРТИ ПРЕДЛАГААТ РЕФОРМИ: ЕУ се уште не е подготвена да ги пречека новите членки, ни институционално, ниту политички

Свет 08:27

ДИСЦИПЛИНСКА ОД ЕУ: ЕК ги повика Полска, Унгарија и Словачка да ја почитуваат нашата одлука за увозот на жито од Украина

Свет 17:01

ВУЧИЌ: ЕУ никогаш не и пружила толкава поддршка на Србија како на Украина, која аплицира и веднаш доби кандидатски статус

Свет 12:25

НАПЛИВ ОД МИГРАНТИ: Францускиот министер Дарманин оди во Италија откако илјадници мигранти пристигнаа на островот Лампедуза

Свет 12:20

ПРЕДЛОГ ОД ШПАНИЈА: ЕУ во вторник ќе одлучува дали каталонскиот, баскискиот и галицискиот ќе станат официјални јазици

Свет 12:34

ОД ЕУ 10-ТИ ПАКЕТ САНКЦИИ ЗА ИРАН: Советот воведе мерки за четворица Иранци и 6 правни субјекти, поради кршење на човековите права

Свет 11:09

ТУНИС ОДБИ ЕВРОПРАТЕНИЦИ: Со писмо ја извести ЕУ дека делегацијата на ЕУ-парламентот нема дозвола за влез во земјата

Свет 10:48

СОВЕТ НА ЕУ: Одлучено е санкциите против 1.800 Руси и руски фирми да продолжат уште 6 месеци, поради војната во Украина

ИЗМЕНИ НА КЗ СО ЕВРОПСКО ЗНАМЕНЦЕ: ЕУ е загрижена, тоа директно ќе влијае врз повеќе случаи за корупција на високо ниво