Ознака: ЕУ

ЕУ: Виртуелено Советот на министри, реалнo без одлука за преговарачка рамка со С. Македонија

ЕУ ЗА ЗАХАРИЕВА И ТИТО: ЕК не коментира коментари, а условите за зачленување се јасни

БАЛКАН ИНСАЈТ: Тоа што Бугарија и го прави на Македонија е исто како Германија да ја кочи Австрија или Чешка и да се меша во историјата и идентитетот на Словачка

СТАТУС КВО ОД ЕУ: Брисел го сака Скопје, ама Софија не му пушта влез во Европската унија

КАРАКАЧАНОВ ВО ПАРЛАМЕНТОТ: Никој не ја притиска Бугарија, се придржуваме до Договорот за добрососедство и ќе ја блокираме С. Македонија

ЕУРОЊУЗ: Атина ја блокираше Македонија во ЕУ поради името, а сега Софија ја блокира и Северна 

НАШИОТ ПАТ КОН ЕУ: Фудбалска Македонија влезе во Европа, а Заева РСМ уште се надева дека Бугарија нема да блокира и ќе почнат преговори

ЕУ ЗА ТЕБЕ: Во Брисел не се добива впечаток дека Скопје постапува неконструктивно кон Софија

ЕУ: Бугарија и натаму и дава шанса на Македонија да признае „бугарски корени“ или „не у ЕУ“

БЛОКАДА ЗА ЕУ: Уште на тргнување сопка од Софија, а патот од Скопје до Брисел е многу долг