Ознака: фолклор

Илинденски денови: Во Битола ќе настапат 1.000 фолклористи од Мексико, Индија, Русија, Израел, Белгија и Италија

Oтворен 45. Фестивал „Пеце Атанасовски“: Вечер песни од 300 грла на Рудина кај Долнени

Охрид: Вечерва во Долни Сарај се отвора фестивалот на балкански фолклор

Народно творештво: Цутит ружа, цутит ружа

Јубилеј на македонскиот ансамбл: Танец со концерт за 70 години постоење

На 15 и 16 јуни: Запознај ја Преспа, нејзината традиција, храна и убавини

Цвеќињата во македонскиот фолклор: Мома сее ран бел босилок за ергени

Фолклорна традиција во Миравци: Ѓура Мара вечерва на трет ден Велигден

Фолклорна ризница: Падна Толе в море, ни море се заниша, ни Толе се удај

Традиција и фолклор: Кубанци доаѓаат на Пображење во Вевчани