Ознака: франција
Свет 10:09

Земјотрес во Франција: Прекината работата на нуклеарната централа Круас

Свет 14:01

Бура во Франција: Поројни поплави без струја оставија над 140.000 домаќинства

Свет 12:51

СТУДИЈА: Гумените топки на власта против Жолтите елеци без очи оставија многу Французи

УТРЕ ВО СКОПЈЕ: Најавено беше дека Макрон ќе не теши по недобивањето датум од ЕУ, но доаѓа само потпретседателката на Сенатот Конве-Муре

Свет 12:42

Невреме во Франција: Поројни дождови поплавија неколку градови

Свет 12:35

Франција: Уапсен мажот што се забарикадира во музеј во Сент Рафаел

ФРАНЦУСКИ МЕДИУМИ: Со затворањето на вратите од ЕУ Македонија е дестабилизирана, а и промената на името беше во името на Европа

ФРАНЦУСКИ МЕДИУМИ: Балканот се остава на другите партнери како Кина, Русија или Турција

АМЕЛИ ДЕ МОНШАЛАН: Франција сака Европа да се реформира, а Балканот има европерспектива

МИНИСТЕРСКИ СОВЕТ НА ЕУ: Молк на Париз за меморандумот и за датумот на Македонија