Ознака: ковачевски

КОВАЧЕВСКИ: Нашите западни вредности да ги крунисаме со членство во ЕУ, од опозицијата поддршка лично не ми треба, туку за нашата визија

КОВАЧЕВСКИ: Денес имаме минимална плата 22.000 денари, 23.000 ќе стане, просечната е скоро 37.000 и го имаме најголемиот конзорциум за автопати

КОВАЧЕВСКИ СО ЕСКОБАР: САД биле, се и ќе бидат со нас во текот на сите клучни процеси за демократскиот напредок на нашава земја

КОВАЧЕВСКИ: Добредојде Ескобар, значајна е поддршката од стратешкиот партнер САД во сите клучни моменти за нашата држава

КОВАЧЕВСКИ: Сега е моментот кога имаме заеднички интерес со САД и со ЕУ за патот на РСМ до членство во ЕУ до 2030 година

КОВАЧЕВСКИ: Јас имам респект за пензионерите и тоа го покажав на дело, првиот ден кога станав премиер ги качивме пензиите за 26 отсто

КОВАЧЕВСКИ: Буџетот и фондот не може да издржат линерано зголемување на пензиите за кои новото решение дојде откако станав премиер

КОВАЧЕВСКИ: Нашите плати, на пратениците, судии, обвинители… не си ги качивме сами за 78 отсто, туку тоа го стори Уставниот суд

КОВАЧЕВСКИ: Уставни измени е императив на секој граѓанин, ЕУ е најдобра во светот, на ниво на САД, а ние се стремиме кон тие стандарди

КОВАЧЕВСКИ: Коалцијата со ДУИ ни е цврста и стабилна, а борбата против криминалот и корупцијата е наш државен и врвен приоритет