Ознака: ковид состојба

СКОПЈЕ Е НАЈГОЛЕМИОТ КОВИД КЛАСТЕР: Половина од активните и новозаразените случаи во Македонија се во главниот град

КОВИД СОСТОЈБА: Намалување на новозаразените, од понеделник почнува вакцинација на ученици по случаен избор

КОВИД СОСТОЈБА: Активни се 10.625 случаи, досега 194.231 биле заразени, оздравеле 176.807, а 6.799 починале

КОВИД СОСТОЈБА: Досега 190.288 заразени во Македонија, 173.332 оздравеле, 6.694 починале, а активни се 12.262 случаи

КОВИД СОСТОЈБА: Со Ковид-19 во Македонија се заразиле 191.820 лица, оздравеле 173.048, а 6.683 починале

КОВИД СОСТОЈБА: Заразените и оздравените речиси изедначени, 12 починати минатиот ден

КОВИД СОСТОЈБА: Ширењето на вирусот опаѓа, минатото деноноќие починале 17 лица

КОВИД СОСТОЈБА: Последниве месец и половина починале 1.033 лица од Ковид-19

КОВИД СОСТОЈБА: Вирусот се проширува кај децата и тинејџерите, кај другите возрасни групи има намалување на заразените

Ковид состојба: Македонија прва во Европа, а четврта во светот по смртност од Ковид-19