Ознака: петровска

ПЕТРОВСКА: Чувствувам голем чест што ја предводам одбраната во овие времиња, нека ни е честит Денот на НАТО и сојузништвото

ПЕТРОВСКА: Фирма од ЕУ со руски капитал мина прва фаза од тендер во МО, но стана сомнителна откако понуди 50 отсто пониска сума

ПЕТРОВСКА: Фирма со руски капитал од ЕУ не успеа да добие тендер во МО, но успеа и доби фирма на Дрин, внукот на Али Ахмети

ПЕТРОВСКА: Благодарение на НАТО немаме зголемена безбедносна закана, ниту потреба да го враќаме служењето на воениот рок

ПЕТРОВСКА СЕ СОГЛАСУВА СО БАЈДЕН: Ако не ја продолжиме поддршката на Украина, нема да биде добро ни за ЕУ, ниту за З. Балкан

ПЕТРОВСКА: Реакција за настаните во воздухопловната навигација М-НАВ имаше и од НАТО, но не во официјална писмена форма

ПЕТРОВСКА: Ковачевски, во консултација со мене, донесе одлука во вторник разрешување на директорите и управниот одбор на М-НАВ

ИНТЕРВЈУ НА ПЕТРОВСКА ЗА ВОА: Од корисник станавме земја која дава помош за мир во светот, успешно обучивме над 100 украински војници

ПЕТРОВСКА: По НАТО, посветени сме на ЕУ, а влезот на Бугарите во Уставот става крај на тезата дека сме еден народ во две држави

ПЕТРОВСКА: Наша одговорност е поддршка на земјите кои се аспиранти за ЕУ и НАТО и да обезбедиме недвосмислена насока во развојот