Ознака: петровска

ПЕТРОВСКА: Наша одговорност е поддршка на земјите кои се аспиранти за ЕУ и НАТО и да обезбедиме недвосмислена насока во развојот

ПЕТРОВСКА СО КОЛОМИНА: Расте нашиот воен буџет, досега 10 пати дониравме воена помош на Украина, ќе продолжиме и натаму

ПЕТРОВСКА САКА ВТОР МАНДАТ: Таа рече дека има многу проекти кои ќе бидат сработени во нејзиниот нареден мандат како министерка

ПЕТРОВСКА НЕ СЕ ИЗВИНУВА ЗА „ЛАЖНИТЕ НИВИ“: Нема зошто да се извинувам, борбата против мафијата од минатото е најтешка

ПЕТРОВСКА ВО БУГАРИЈА: Со колегата Тагарев ќе ја посети базата во Ново Село каде што е сместена единицата на АРМ во составот на НАТО

ПЕТРОВСКА: Чекам одговори од општините за подигање споменици на загинатите бранители кај Вејце, Карпалак и Љуботенски бачила

ПЕТРОВСКА: Ја следиме состојбата со поплавите во Словенија и не можеме да гледаме, а да не понудиме помош – заедно сме посилни

ПЕТРОВСКА: Во измените на нашиот Устав нема ништо спорно и треба да се собере политичка храборст за нивно спроведување

ПЕТРОВСКА ОД САД: Ако нешто ја одвојува нашата земја и нашата политика од останатите, тоа е дека ние сме гласот на разумот и мудроста

ПЕТРОВСКА: Украина од нас бара дополнителна воена помош, барањето е класифицирано и се разгледува во нашиот Генералштаб