Ознака: референдум
Свет 08:49

РЕФЕРЕНДУМ: Нова Каледонија е без Ковид-19, а сака и независност од Франција од која е оддалечена 18.000 км

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Тоа беше референдум, кога 95,09 отсто од народот кажа „За“ независна, самостојна и суверена Република Македонија

Свет 13:14

Камерон: Нов референдум за брегзит

Собраниска комисија: Отфрлен предлогот од Петров за дополнителен референдум

Собрание: Петров се откажа од нов референдум за името

СОБРАНИЕ: Комисијата за политички систем ќе расправа за нов референдум со 150.000 потписи

Свет 17:20

ТЕРЕЗА МЕЈ СО ПОЧИТ КОН ГЛАСОТ НА БРИТАНЦИТЕ: Не е можно да се организира втор референдум за брегзит

Свет 09:49

Во Романија не успеа референдумот за забрана на истополови бракови

Свет 10:33

РЕФЕРЕНДУМ: Романците одлучуваат бракот како заедница меѓу маж и жена да влезе во Уставот

ВУЧИЌ: Народот во Македонија донесе јасна одлука и нема како некои други да ја игнорирам