Ознака: сали

САЛИ: Новиот Клинички центар може да чини 150 милиони, 500 до една милијарда евра, а за локацијата се уште разгледуваме повеќе опции

САЛИ: Една од целите ни е симулација на можна појава на 5-ти бран на Ковид-19 и работиме на тоа, а засега состојбата е стабилна

САЛИ: Состојбата со Ковид-19 е стабилна, мерките остануваат, сега планираме третман на постковид пациентите на нашите клиники

МИНИСТЕРОТ САЛИ: Од свој џеб платив 8.000 евра за ифтар вечерата што минатиот месец ја организирав за 705 лица во хотелот Хилтон

САЛИ: За жал, интересот за вакцинација е опаднат, но добрата вест е што паралелно со тоа е опаднат и бројот на новоинфицирани

САЛИ: Ние сме имунизирана нација, 46 отсто сe вакцинирани, а 75 отсто по природен пат со прележување на Ковид-19, тоа ни дава комфор

САЛИ: Искрено не знам која мерка за Ковид-19 денеска ќе биде олабавена, а за жал короната се уште не можеме да ја прогласиме за умрена

САЛИ: Сликата се уште не е комплетирана, кога ќе биде готова ќе дадам изјава зa тоа дали имало лекарски пропуст во случајот со ракометарот Тот

МИНИСТЕРОТ САЛИ: Протестот на матичните лекари не е навремен, но е легитимен и денеска и јас ќе им се придружам

САЛИ: Рано е за укинување на мерките, вирусот сè уште постои и ја чека најмалата шанса да се развива, а потоа ни зема време да го стопираме