Ознака: СДСМ

СДСМ: Очигледно нон-пејперот е пишуван за Апасиев да се радува на Фејсбук и да шири лажни вести

СДСМ: Судството го ослободивме од какви било влијанија на извршната власт, а органите на прогонот сега постапуваат неселективно

СДСМ: Филипче си даде оставка од морални причини, заврши времето кога партијата беше и полиција, и обвинител, и судија, и сведок 

СДСМ: Филипче има дела кои се препознаени од граѓаните и ужива огромна поддршка од нив

СДСМ: Опозцицијата сака да ни ја поткопа независната, непристрасна, објективна и ефикасна истрага за пожарот

СДСМ: Граѓаните добро знаат дека со нас парите се враќаат кај граѓаните, а во поранешниот „режим“ завршуваа в џеб кај функционерите

СДСМ: Граѓаните добро знаат оти со нас парите се враќаат кај нив, изградивме 60 детски градинки

СДСМ: Ние ги зголемивме платите на специјалистите за 40, на општите лекари за 25, а на медицинските сестри за 23 отсто

ПОЛИТИЧКА ПРОПАГАНДА: Владејачкиот СДСМ еднаш се фали со 30, а потоа дури со 60 реновирани и изградени градинки

СДСМ: Создадовме услови за физичко присуство на учениците во училиштата од 1 септември