Ознака: споменик

ПЕЈАЧКАТА ДОБИ СПОМЕНИК: Шакира доби споменик висок 6,5 метри во нејзиниот роден град Баранкиља во Колумбија

Свет 12:17

ГЕРМАНИЈА: Есен ќе го отстрани споменикот на кардиналот Франц Хенгсбах, обвинет за злоупотреба на малолетници

СТЕФКОВСКИ: Најостра осуда за сквернавењето на крстот на Св. Илија во Инџиково и споменикот на загинатиот бранител во Диво насеље

Свет 12:05

ВО ДВОРЕЦОТ ВИНДЗОР: Официјално откриен надгробниот споменик на Елизабета Втора

ПАК БРУСЕЊЕ НА СПОМЕНИЦИ: Отстранет „бугарски фашистички“, остана само окупатор на спомен плочата во чест на Богомилскиот марш

УЧК СПОМЕНИК ВО СЛУПЧАНЕ: Скафандер министерката за култура, да си го научи Законот за споменици – еве ја нејзината надлежност

ДИМИТРИЕВСКИ: За нас Македонците УЧК е окупациона сила

Крвави столиња за загинатите од УЧК и ОНА во 2001

АХМЕТИ: „Оваа земја не може да има историја без ОНА“

СКВЕРНАВЕЊЕ ВО СКОПЈЕ: Контејнери со смет до споменикот за насилно прогонети 28.000 деца од 2 до 14 години од Егејскиот дел на Македонија