Ознака: талибанци
Свет 12:49

Талибанците избркаа 3 илјади нивни членови осомничени за незаконско однесување

Свет 13:27

Талибанците бараат амбасадорот на Авганистан во ОН да биде од нивните редови

Свет 11:04

Талибанската влада поканета на самитот за исламска соработка, се очекува да присуствуваат и делегации од САД, Русија, ЕУ и Британија

Свет 10:42

Поранешниот авганистански претседател од 2001 до 2014 ги смета талибанците за свои браќа

Свет 10:59

Талибанците бараат од телевизиите да не се прикажуваат романтични серии со жени

Свет 12:27

Пакистан:  Едномесечен прекин на огнот со талибанците

Свет 11:59

Лидерот на талибанците Ахунџада првпат се појави во јавноста

Свет 13:12

Талибанците протераа илјадници граѓани како одмазда за соработката со претходната власт

Свет 12:08

САД отворено и професионално разговарале со талибанските лидери

Свет 10:16

Викендов прв официјален состанок на американски претставници со талибанците