Ознака: театар

Фестивал во Крагуевац: Битолскиот Народен театар освои Гран при на Јоакимфест

Премиера на претставата „Вистинскиот запад“ вечерва и утре во МКЦ

Фестивал „Гола месечина“: Пет денови ноќен театар на отворено во Ново Лисиче

Скратена програма: Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“ продолжува утре

Премиера на претставата „Шапка, чоколадо, анус и уште нешто“ вечерва во МКЦ

ПРЕМИЕРА ВО БИТОЛА: Публиката се враќа в театар на „Ноќта кога ја убив месечината“

Отворање на новата сезона: Комедија и МНТ оваа недела, Драмски наредната

ДОСТОЕВСКИ ВО СТРУМИЦА: Премиера на Кротка

Фестивал на каменерен театар: Наградата „Ристо Шишков“ за хрватскиот актер Драшко Зидар

ДАФ во Кочани: Гран-при за театарската претстава „Немам каде да се вратам“