Ознака: влада

ВЛАДА: Денеска одлука за гарантирана пониска цена за 10 отсто за 50 прехранбени производи, кои ќе важат до крајот на ноември

ВЛАДАТА БАРА ПОБЛАГИ КАЗНИ: Од нема правда нема мир, стигнавме до нема казна, нема одговорност – со европско знаменце

ДРЖАВНА РЕВИЗИЈА: Владата скратила 63 отсто од парите за судството за себе си да си додели 2,5 пати повеќе пари отколку што следува

ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА ВЛАДАТА: Поради жешкиот бран ослободени од работа бремените и постари од 60 г. во наредните 10-тина дена

ЗА РУДНИКОТ: Бектеши излажа да се гласа за спојување на концесиите со непостоечка одлука, велат Спасовски, Шукова и Петровска

Свет 11:23

КАТАСТРОФАЛЕН РЕЈТИНГ НА ВЛАДАТА: 77 отсто од Германците не се задоволни од работата на Шолц, покажува најновата анкета

Свет 09:30

ПАДНА ВЛАДАТА ВО ХОЛАНДИЈА: Премиерот Руте поднесe оставка поради непомирливи разлики за политиката за мигрантите

Свет 10:32

ГРЦИЈА: Новата грчка Влада ќе положи свечена заклетва, потоа новите министри ќе ги преземат функциите од службената влада

ЗА ФОРМИРАЊЕ НОВА ВЛАДА: ВМРО-ДПМНЕ бара СДСМ да се изјасни кој од нивните два става на лидерската средба е прифатлив

Свет 09:15

ВЛАДА СО КРАТОК РОК НА УПОТРЕБА: Денеска 20 министри во Грција ќе положат свечена заклетва, мандатот ќе им трае само еден месец