Ознака: време

ПОЛАРНА ЗИМА ВО СЕВЕРНА: Најладно со минус 18 во Битола, попладне повторно снег

ПОЛАРЕН ВИКЕНД: Нов снег нема да паѓа до недела, но паѓа температурата до минус 15 степени

Американски научник: На возрасните мозокот побрзо работи и времето побрзо им поминува

СТУДЕН БРАН: Во вторник до минус 16 степени, в среда нови обилни врнежи снег

СОСТОЈБА НА ПАТИШТАТА: Остатоци од снег на коловозите и забрани за камиони кај Маврово и Стража

ВРЕМЕ: Маврово најстудено со минус 8 степени и со најмногу снег од 26 см

УХМР: Попладне ќе врне снег, а ноќеска ќе забелее низ целата земја

ВРЕМЕ: За новогодишната ноќ суво и ветровито, снег од среда

ВРЕМЕ: Снег и засилен северен ветер низ Македонија, внимателно на патиштата

ВМО: До крајот на 21. век температурата глобално ќе порасне за 3 до 5 степена